Пеевски и Десислава Атанасова също ще участват в заседанието на съвета по сигурността

Булфото, архив
share

Десислава Атанасова и Делян Пеевски ще участват в извънредното заседание на съвета по сигурността към Министерския съвет, който министър-председателят акад. Николай Денков свика. На заседанието ще се решава дали може ли дерогацията за руски петрол да бъде прекратена веднага. 

Във връзка със засиления обществен интерес към перспективите пред пазара на горивата в България, на извънредното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 16 ноември са поканени още председателите на парламентарните групи, подкрепили предложението за отмяна на дерогацията за 3 дни – Десислава Атанасова - ГЕРБ и Делян Пеевски – ДПС. В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността

За участие в заседанието са поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, председателите на комисиите в парламента по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, и по икономическа политика и иновации - Хамид Хамид. 

Водещи новини

Още новини