Антоанета Цонева от ПП-ДБ очаква конструктивен диалог за актуализацията на бюджета

Пресцентър ПП-ДБ
share

Смятам, че ще има много конструктивен диалог за актуализацията на бюджета. Пакетът от данъчни предложения ще бъде обсъждан интензивно както с Националния съвет за тристранно сътрудничество, така и между парламентарните партии. Това заяви народният представител Антоанета Цонева от “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) пред журналисти в Разград, предаде БТА. 

Тя обясни, че обсъжданията на бюджета ще продължат около десетина дни, за да може той да бъде по-добре калибриран. По думите на депутата е нормално дискусиите по определени теми да са по-разпалени. „Темата за бюджета е важна, а това ще бъде и първият бюджет след две години, който ще бъде внесен навреме“, добави Цонева.

Кабинетът гласува актуализацията на бюджета

Относно казуса с „Лукойл“ народният представител коментира, че очаква Агенция „Митници“ и всички държавни органи, които имат отношение към темата, да направят разследване какво е изнасял „Лукойл“, къде са претоварвали, как за трети страни са стигали нефтени продукти, което представлява пробив в дерогацията. „Безкомпромисно трябва да бъде проведена тази проверка дали „Лукойл“ си плаща данъците, а дерогацията поетапно да отпадне, като срокът, който обсъждаме в коалицията е това да стане в края на февруари 2024 г.“, допълни Антоанета Цонева. 

Тя организира днес приемен ден за жителите на Разград. 

Водещи новини

Още новини