ИТН поиска ареста на зам.-министъра на електронното управление, записал кодовете от машините за гласуване

share

Имаше извънреден председателски съвет. Дойде доклад на ДАНС, от който става ясно, че на 25-и - два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини. Сега само може да подозираме къде са записите.

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в кулоарите на парламента. 

На тези избори, които идват не трябва да има нито една машина, защото всички са компрометирани, категоричен бе Йорданов. 

ПП-ДБ фалшифицират избори. Този Стойнов трябва да бъде арестуван. Има официален доклад на ДАНС. Там е описано какви са били стъпките. Оттук нататък той трябва да бъде арестуван в рамките на 10 минути, отбеляза Йорданов. 

Извънреден Председателски съвет в НС след пристигнал доклад от ДАНС

"Обсъдихме темата и ще продължим да я обсъждаме. Ще извикаме ЦИК, ще извикаме и временно изпълняващия министър-председател Мария Габриел. Ще вземем решения и ще трябва да се реагира. В момента имате пряко доказателство, имало е охранителни камери. Записали са го как сваля кодовете на телефона си и на флашка. Сигналът е изпратен до НС, президента и ЦИК. Сега ще извикаме Мария Габриел, защото Денков не е тук. В момента има министър-председател, който се казва Мария Габриел, защото Денков някъде се разхожда да лъже как ще влезем в Шенген", обясни председателят на ПГ на ИТН. 

"Това е опит за държавен преврат. Това правителство трябва да си подаде оставката", смята Станислав Балабанов.

Водещи новини

Още новини