Делян Добрев: Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ

Нова тв
share

"Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи".

Това обяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев, който вчера призова Кирил Петков да подаде оставката на кабинета "Денков".

Надявам се по-скоро рано, отколкото късно да има кабинет между ГЕРБ, ДПС и ДБ, повтори няколко пъти той.

Според Добрев новият кабинет трябва да е факт преди очакваната дата за ротация през март 2023.

Добрев разяснява с "елементарна таблица" на Кирил Петков печалбата на „Лукойл“

Пълно фиаско е темата за Шенген, през декември ще имаме провал и заради това правителството трябва да си ходи, подчерта той.

Спорът по казуса „Лукойл“

„При нас цената на горивата бяха 2 лв. По време на управлението на ПП стигна до 4 лв. Е как да са работили на загуба? При 2 лв. може да са били на загуба, но няма как това да се случи при цена от 4 лв.“, каза Добрев. Попитан кои са хората на хранилката при „Лукойл“, той отговори, че всички, които саботират закона и не връщат на хората тези 73 стотинки, подкрепят „Лукойл“.

„На мен не ми е смешно, че ги няма 1.5 млрд. евро. От началото на годината досега минаха 10 месеца и законът трябваше да работи и да отидат в джобовете на хората“, каза той.

Според него, ако днес няма заседание на парламента и не се разгледа президентското вето върху Закона за енергетиката, най-вероятно няма да можем да си върнем тези пари със задна дата.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”.

Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален  арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

 

Водещи новини

Още новини