Тошко Йорданов: Ако конфликтът в Израел се разрасне, горивата и петролът у нас ще поскъпнат

Novini.bg
share

Запознаха ни службите с докладите си по темата. Мисля, че сега ми е интересно тези от сглобката дали ще тръгнат да сменят директорите на службите си. Нашите разузнавателни служби работят толкова, колкото могат. Това заяви Тошко Йорданов след Председателския съвет в парламента.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2217

"Познайте кой не си даде телефона – секретарката на Пеевски и премиерът Денков. После влизаха някакви други хора – момиче с кафе влезе докато се четат секретни документи. Който не иска, само той не влезе. Лорер и Пеевски носят отговорност по Закона за класифицираната инфорамция, докато девойката с кафето не носи. Смешно беше", коментира той.

"Имаше реплики кой може да присъства и кой не. Важното беше да се чуе какво е положението, тъй като конфликтът е достатъчно голям, с тенденции за изостряне, с трудно предвидими последствия. Хубаво е сега да се види дали някой иска да сменя службите и дали ще задействат дерогацията на руския петрол", каза още Йорданов.

По повод утрешния вот на недоверие, той заяви: "Страната е в сложна ситуация. Ако този конфликт се разрасне, горивата и петролът ще поскъпнат."

"В един такъв конфликт е логично да има притеснения. Не е нужно човек да се сдобие с класифицирана информация, за да се сети какво може да се случи. Хубавото е, че службите са се задействали с целия си капацитет. Отделно пък, той не е особено голям, защото са останали недофинансирани", допълни още той.

Започна Председателският съвет в парламента във връзка с националната сигурност

За становището на Венецианската комисия той заяви: "Христо Иванов и министърът на правосъдието, и цялата им комисия ставаха, лягаха, ядяха с тази комисия, въпреки че им казахме, че е само консултативен орган. Сега им направи предположенията на нищо, сега всички тези обясняват, че не е важно какво обяснява Комисията. Това са икономически некадърници."

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2217

Водещи новини

Още новини