Младен Червеняков вдига комплекс за 1 млн. лв. на морето

share

Луксозен комплекс с апартаменти на брега на морето е започнал да строи депутатът от БСП Младен Червеняков, твърди "България Днес". Таблоидът се позовава на експерти, според които инвестицията в постройката е минимум един милион лева. Инвестицията на Червеняков започва още в края на 2010г.

Тогава социалистът плаща 213 185 лв. за парцел от два декара в местността Шергуна край град Бяла. Земите в нея попадат в защитената зона "Камчийска планина" и за да се строитам, е нужно специално разрешение от екоминистерството. То се издава, след като експерти проучат дали постройката няма да навреди на защитените видове птици, твърди "България Днес".

Заради сложната процедура, получаването на разрешението отнема повече от година и строежът започва едва тази пролет, разказват пред таблоида хора от Бяла. Според плановете до пролетта на 213 г. върху терена на Червеняков трябва да бъде вдигнат баровският комплекс с апартаменти "Рибарска среща". Луксозната постройка ще е с няколко корупса на по пет етажа. На всеки един етаж ще има по няколко жилища с площ от 60 до 100 кв.м. Цената на всяко е 1250 евро за квадратен метър.

Макар земята да е на Младен Червеняков, според строителните документи инвеститор в баровския комплекс е фирма "Алекс Резорт". Тя е собственост на 29-годишната дъщеря на политика Мария Червенякова. Фирмата на младата дама е създадена в края на 2011 г. с капитал от едва 10 лв. Червенякова заедно с брат си Александър са създали още една фирма "Фиш хаус". Там те държат по 25%, а останалите дялове са на близкия до боса на "Лукойл" Валентин Златев бизнесмен Владислав Михов. Фирмата е собственик на парцел на първа линия до морето в Бяла, твърди "България Днес".

Водещи новини

Още новини