Костадинов: Влизаме във война с национална катастрофа, изходът ще бъде летален

Булфото
share

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов вместо декларация при откриването на есенната сесия на Народното събрание посочи, че след няколко часа българин от Гърция – Милан Димитров, ще бъде екстрадиран от Гърция в САЩ на базата клетвена декларация от американски прокурор по обвинения, че извършвал търговия, която нарушава американските санкции срещу Русия.

Костадинов посочи, че е поискал съдействие от Министерството на външните работи, но не е последвала реакция и съобщи, че народен представител от „Възраждане“ е в момента в Гърция за да помогне на Милан Димитров.

Костадинов обвини българската държава и депутатите, че не правят нищо, за да защитят български граждани в трудни ситуация.

Според него това е симптом за разпада на държавата.

"Българският интерес е да защити всеки бългаарин, където и да се намира той", каза още той и добави, че поради тази причина хората не вярват на държавата и не гласуват.

Костадинов коментира и убийството на Алексей Петров и попита защо Кирил Петков не е задържан, за да дава обяснение.

ИТН се позиционира твърдо като опозиция

Той каза още: 

"Тези дни един българин беше убит от разбесняла се тълпа, но това не стресна никого в тази т.нар. държава".

Според него присъствието на английския посланик на среща в Централната избирателна комисия е „брутална намеса във вътрешните работи“ и „държавна измяна“ от страна на управляващите.

Костадинов обвини управляващите, че прокарват разделителни линии в обществото и че се опитват да заличат националната памет на българите, като подменят символи.

"Досега България е излизала от война с национални катастрофи, но сега сме на път да влезем във война след национална катастрофа, а изходът ще бъде летален за българската държава", каза на финала лидерът на "Възраждане".

Водещи новини

Още новини