Джамбазки: Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония.

Булфото (архив)
share

Белград – клинът, целящ да разделя България и Македония, пише във Фейсбук Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО и евродепутат от групата на ЕКР. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1294

Сърбия изработи поредния си пропаганден материал, повтарян от шайкачите в Скопие като опорна точка. Сръбските пропагандисти прозряха заплаха за македонския идентитет в съвсем нормалното за белия свят изискване да бъдат запазени и гарантирани човешките права на българите в Северна Македония.

Сближаването на България и Северна Македония е заплаха за великосръбските амбиции, заплаха за т. нар. „Сръбски свет“, странно наподобяващ „Руский мир“. Оста Белград - Скопие има един основен стълб антибългаризма, проектиран в Кремъл, доразвит и организиран в Белград и осъществен в Скопие и цяла Македония.

Ние няма да допуснем сръбският шовинизъм да диктува дневния ред на Балканите. Северна Македония трябва да гарантира правата на българите, като ги впише в конституцията си час по-скоро. Всяко отлагане означава отдалечаване от ЕС и затъване в калта на шумадийските свинепаси.

Ето защо аз отнесох въпросите си до Европейската комисия, която се прави на ни чула, ни видяла за случващото се в Западните Балкани. Затваря си очите за сръбския шовинизъм и за антибългарския македонизъм, както и за тяхната неразривна връзка.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1294

Водещи новини

Още новини