Слави Василев: Ако не беше Сталин, нямаше да има модерна българска държава

бТВ
share

Ако не беше Червената армия през Втората световна война и Сталин лично да се ангажира България да не бъде разпарчетосана, нямаше да има модерна българска държава. Това е исторически факт. Не защото и аз съм много голям любител на Червената армия, а защото има неща, които човек не бива да отрича. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ политическият анализатор Слави Василев.

Според него се наблюдава всеобща воля на българите, които не желаят да живеят в държава, управлявани от безродници, които „искат да отнемат, пренапишат миналото на народа, за да могат да му отнемат визията и котвата, която позволява на този народ да се движи в бъдещето“.

„Това е смисълът на историята. Когато управляващите искат да я пренапишат, то е, за да могат да променят чипа на хората до такава степен, в която те съвсем да не знаят откъде идваме, за да не могат да се ориентират накъде отиваме. Тоест да бъдат управлявани по-лесно. Президентът се оказва в ролята на човек, който събира народното недоволство. Те го обвиняват, че бил разединител на нацията. Нищо подобно. Президентът пише и продължава да пише историята си. Ако управляващите продължават с демонтиране на паметници и пренаписване на историята, съм сигурен, че това има потенциалът да прерасне в проект, който да се яви заради необходимост от такъв“, коментира Слави Ангелов.

Георги Харизанов: Бащата на Кирил Петков да отговори имал ли е Алексей Петров участие в политическата сглобка

„Самият факт, че се говори за Алексей Петров като за фигура, конструирала това управление, се е повишило по време на този кабинет. Извън това, всичко би било извън рамките на моята компетентност“, посочи още политическият анализатор.

Водещи новини

Още новини