Дянков удвоява парите за разкопки в Пловдив

share

С радост ще подкрепим Пловдив. Държавата ще подкрепи с масирано финансиране цялостния проект в централната градска част, така че повече туристи да посещават Пловдив заради археологията.

Това каза днес министърът на финансите Симеон Дянков, след като разгледа разкопките на пл. „Централен”, където се проучва западната част на Римския форум и разкопките до Одеона.

Според него, по този начин ние показване една древна история, с каквато се хвалят много държави по света. „Ние обаче имаме още по-древна история. Добре е, че именно Пловдив започва да разработва центъра си, за да се види какво сме представлявали и по какъв начин искаме да се покажем за света”, каза Симеон Дянков. На въпрос – колко точно ще даде държавата за археологическите разкопки на Пловдив, Дянков отговори, че ще дадат толкова, колкото им поискат, даже ще се удвои. Сега трябва да се работи усилено, за да се види какво точно ще излезе и проектът да е готов до есента, така че напролет вече да почне да се финансира, каза Симеон Дянков. Той посочи още, че е готов след две седмици лично да се включи в разкопките.

Другият голям обект в Пловдив, който се финансира от държавата, е Спортната зала, която трябва да бъде напълно завършена догодина.
 

Водещи новини

Още новини