Извънредно заседание на НС за избиране на Министерски съвет

Булфото/архив
share

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свиква извънредно заседание на парламента, което ще се проведе днес от 13.00 часа, съобщиха от пресцентъра на НС. 

В дневния ред са включени три точки - избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет (МС) и избиране на състава на кабинета.

Президентът Румен Радев ще присъства  на извънредното заседание на Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ако бъде гласувано, това ще е първото ротационно правителство у нас. Предвижда се Денков (ПП-ДБ) да е министър-председател през първите девет месеца, а Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) – през вторите девет.

"Алфа рисърч": 52% одобряват кабинета "Денков-Габриел"

Вчера на среща с президента Румен Радев представителите на парламентарна група на "Продължаваме Промяната – Демократична България" Николай Денков – излъчен за кандидат за министър-председател от втората по големина политическа сила в 49-ото Народно събрание, представи съгласно конституционната процедура, състав и структура на Министерски съвет.

След срещата Румен Радев подписа указа до 49-ото Народно събрание с предложението на втората по численост парламентарна група за министър-председател.

Водещи новини

Още новини