Лена Бориславова: Това е окончателният вариант за кабинет, за който се съгласиха политическите сили

Булфото (архив)
share

"Това е окончателният вариант за кабинет, за който се съгласиха политическите сили", каза Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" в ефира на НОВА ТВ.


"Не очаквам промени, но все още нищо не се знае", посочи още събеседничката на медия по отношение на персоналния състав на проектираното правителство "Габриел - Денков".

"Колкото по-бързо започне работа този кабинет, толкова е по-добре за всички нас", добави тя.

"Има много сили, които се не желаят да има редовно правителство, да не ни приемат в Шенген и еврозоната", каза още Бориславова като спомена президента Румен Радев.

Ицо Хазарта: Не смятаме, че Габриел може да бъде командвана от Бойко Борисов

Според нея една от най-тежките кризи в страната е свързана с бюджета и липсата на предвидимост. "В тази ситуация няма по-подготвен човек, който да работи в това безвремие, от Асен Василев. Не е имало проблеми около неговата номинация. Имаше първоначални обсъждания дали да бъде изцяло експертен, но според мен е хубаво да има политически лица, защото така се постигат две неща - носи се политическа отговорност пред избирателите и партийните структури, а тези лица ангажират своите парламентарни групи, за да се осигури мнозинство за минаването на законите, които ще означават, че се върши работа. Мария Габриел е пример за такова лице. Не я познавам и не съм работила с нея, няма как да ѝ имам доверие, но ще се радвам да е пример за парламентарна подкрепа", посочи Бориславова.

 

Водещи новини

Още новини