Крум Зарков: Kрайно време е да разкрием истината въобще за всичко случващо се

Булфото
share

Kрайно време е да разкрием истината въобще за всичко случващо се и държа това да бъде в институциите, които са призвани да решават тези спорове, каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков преди началото заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Пленумът на ВСС изслушва днес на свое заседание главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов. Изслушването беше насрочено от служебния министър на правосъдието Крум Зарков. 

По думите на Зарков казусите трябва да се решават в Съвета, а не на пресконференции, не със записи, не с чатовете и с недомлъвки. "Крайно време е да се открие какво се е случило и какви трябва да бъдат решенията. И аз като министър съм се ангажирал и ще настоявам тези въпроси да се решават там, където им е мястото", каза Зарков.

Крум Зарков: Гешев да не плаши, а да арестува и обвинява

Той посочи, че очаква да чуе какво наистина се е случило, защото има разнопосочни твърдения - правени ли са такива записи, използвани ли са за принуда, за изнудване, кой ги е правил. Според Зарков ВСС е органът, който трябва да прецени достатъчни ли са тези основания за нови производства за вземане на финалните решения.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Водещи новини

Още новини