Сачева: ГЕРБ ще върнат мандата на Радев изпълнен

Кадър - БНТ
share

Много голям низ от случайности се случиха, в понеделник беше тяхната кулминация. БСП си промениха рязко позицията, сутринта им бе една, следобед друга. Това заяви в ефира на БНР Деница Сачева от ГЕРБ. 

По думите ѝ не е ясно какво е имал предвид Гешев с думите за дела на трупчета, но тя е категорична, че в съдебната система не става дума само за промяна на закони. "Не искам да участвам в нито един разговор, които превръща личната кореспонденция в клюки", каза тя и отсече, че не иска да участва в подобно нещо. 

България трябва да има стабилно редовно правителство, което да преведе страната през трудните моменти, смята тя. 

ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник, категорична е тя.

Десислава Атанасова: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

В момента ГЕРБ водят разговори по разпределението на ресори, а скоро ще започнат и разговорите за конкретни хора, посочи Сачева.

"Разговорите се водят основно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без БСП, които ясно заявиха, че няма да подкрепят политиката и приоритетите на това правителство".

Според нея няма политическа отговорност за съставяне на редовно правителство. Потвърди, че ГЕРБ продължават разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България", въпреки че те вече отказаха да подкрепят кабинет на Мария Габриел.

"Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те трябва да дадат подкрепата си за първия мандат (...) Трябва да се уважи това, че има 650 000 души, които са поставили ГЕРБ-СДС на първо място и няма нужда да се оптиваме отново да заблуждаваме хората, като казваме, че вторият мандат е единствената възможност", каза Сачева.

Водещи новини

Още новини