Кирил Петков: Готови сме да говорим с ГЕРБ, ако имат критики към управленската ни програма

share

Ако махнем целия театър, който се случва в момента, ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има три избора и те са много ясни. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Първият вариант е да направят правителство - на малцинството, на личностите, на експертите, програмно. Отиват при ДПС и искат подкрепа от хора като Делян Пеевски. Избор две, казват не можем да направим правителство и отиваме на избори. Губим три месеца историческо време, губим европейски средства, губим цялата възможност  България да прогресира, рискуваме да станем второстепенна държава в ЕС. Третия избор е много прост - подкрепят правителство с втория мандат, посочи Петков.

Ние бяхме прозрачни от самото начало с мандата, който ни е даден от нашите избиратели, със законодателната програма, с управленската програма. Ако имат критики - няма проблем, ако тези препоръки са добри за държавата ще ги впишем. Вече е време да кажат кой от тези три избора могат да направят. Няма смисъл да се въртим в непрекъснати разговори за нещо, отбеляза Кирил Петков. 

Борисов дава последен шанс на ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност

Това, което сме показали е състав, в който вярваме, че може да изпълни управленската програма. Става дума дали тези хора могат да свършат тази работа, която сме задали. Казахме, че те могат да ни контролират чрез парламента, чрез комисии. Могат да викат министри всяка седмица, за да се обясняват. Можем да сложим къс срок, казахме 18 месеца, за да можем да влезем в Шенген, еврозоната, да си попълним нещата по ПВУ, уточни още съпредседателят на ПП. 

Лидерите направиха крачка назад. Аз специално направих крачка назад , за да покажа, че разбирам колко е сложна ситуацията, допълни Петков. 

Водещи новини

Още новини