Борисов към ПП-ДБ: С този подход няма да ги подкрепим за плаващо мнозинство

Булфото (архив)
share

Андрей Гюров каза сутринта, че другите – ДПС, БСП, „Възраждане“ и ИТН са приемливи за тях. Докато ние отказваме да преговаряме с всеки друг. Считайки, че с първия или втория мандат с коалиция на двете големи партии ще е най-доброто за България – те продължават да ми говорят за другите.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Значи ДПС е по-приемлив от ГЕРБ. Кажете го на вашите избиратели, направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява. Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското споразумение за председател на НС и на правна комисия. Спечелили сме си парламентарно мнозинство, председател, предложихме най-добрия администратор в България - Росен Желязков. Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми, посочи Борисов. 

Андрей Гюров: Няма да се поддадем на натиск и ултиматуми

По думите му днешния ден трябва да се използва, за да се разгледат програмите за управление. "Ние ще наложим нашата. Мисля че е в пъти по-добра, по-конкретна с всички сектори в нея. Но нека да им дадем шанс. Но заради техния подход да обясняват как с другите може. И да обясняват за плаващо мнозинство - няма да го получат", добави лидерът на ГЕРБ.

Ако нямат сериозен план за кабинет, това е опит за изнудване - провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали. Няма срок на търпение. Ще проявим търпение, въпреки обидното им отношение. Аз вярвам в доброто, надявам се всеки един от нас да свърши това, което говори, отбеляза още Бойко Борисов. 

Водещи новини

Още новини