Журналист: Виждам пълна липсва на мъжество у Бойко Борисов

Кадър - Нова телевизия
share

Виждам рекет. Най-голямата политическа сила излъчва председател на НС, като бяха от ПП - не виждах желания за ротация. Това заяви в ефира на Нова телевизия Емил Димитров - Ревизоро. 

Виждам пълна липса на мъжество у Бойко Борисов. Ива Митева беше избрана, когато ИНТ бяха втори, но само Слави Трифонов е забравил това.  Огромното желание на ГЕРБ е да не поемат отговорността, а да оцапат някой друг, заяви журналистът Владимир Йончев. Той е на мнение, че ще се ходи на избори октомври, заедно с местните. 

Втори ден депутатите търсят консенсус за председател на НС

В ефира се включи и доц. Наталия Киселова, която бе категорична, че трябва да се избере председател на НС, за да може да се пристъпи кък която и да е друга стъпка за функционирането на нормален парламент. 

Димитров е категоричен, че има две основни неща - сред които е спазването на Коституцията, а някой умират да не я спазват. "Ако сега президентът дава мандати на кого връчва - първо на първата политически сила, после на втората. Второто нещо е, че понеже няма нови правила - действат старите, та трябва да се избере председател на НС, за да може той да даде ход на всичко, което може да се случи", обясни той. 

Водещи новини

Още новини