Какви са вариантите за коалиционен кабинет?

Булфото
share

На изборите има ясен победител - ГЕРБ - и изцяло тях на отговорност е да сглобят правителство. дойде времето да се види тяхното политическо майсторство. Най-големият икономически ръст се повдигна по време на кабинета "Петков", тогава се живееше добре. Владимир Йончев от Offnews.

Има два реалистични варианта за правителство - коалиция между ГЕРБ и ИТН с подкрепата на ДПС или правителство на малцинството на ГЕРБ, без знакови политически лица, което да бъде крепено за приемането на бюджета до септември. Коалиция с ГЕРБ ще бъде краят на ДБ. ГЕРБ, БСП и ДПС също са ясна коалиция, която свали работещото правителство на ПП", подчерта той. 

Петьо Цеков от вестник "Сега" смята, че от известно време сме в ситуация, в която никой не иска да вземе властта.

Социален психолог: Ако ПП откажат коалиция с Борисов, ще го превърнат в добрия човек, който протяга ръка

"Всеки в момента калкулира загубите си - те са не само имиджови, а всякакви. През последната година и нещо Борисов работеше в посока, че  е естествено ГЕРБ и десните да са в коалиция. Сега 75% от електората на ГЕРБ казва, че това е съвсем естествено. Около 40% от гласувалите за ПП-ДБ подкрепят такава коалиция. Ако се сформира конституционно мнозинство, ще бъде най-добре - всички партии без "Възраждане". Само една група хора от ПП спира коалиция с ГЕРБ, от ДБ са по-склонни на това", заяви той.

Водещи новини

Още новини