Кунева: Много е съсипваща оценката на ЕК

share

"Правителството си затвори очите и премина в отстъпление след доклада на ЕК.

Естествено бе, те да очакваха по-добра оценка. Ако въпросът е да не падне нечий рейтинг, тогава вече всички сме в беда", заяви лидерът на „България за българите" Меглена Кунева в предаването „Неделя 150" на БНР.

"Престъпните групировки винаги са ме притеснявали, но аз самата не знам какъв е техният брой, каза Кунева.

"Преди време имаше списък с няколко бизнесмена, които бяха във фокуса на интереса на европейските служби", заяви първият български еврокомисар.

"В нито един доклад досега, никога не са цитирани такива суми и групировки, както в този. За първи път в доклада обществените поръчки са специално упоменати, което означава, че европейските служби са им обърнали специално внимание. Ако ЕК казва, че това е сив дял от икономиката, това няма как да не отразява върху българските граждани, защото тези хора не плащат данъци и в едни политически и партийни сделки. Това е първото нещо, с което всяко едно правителство трябва да се заеме и да се следи дали се променя ситуацията към по-добро в годините. Няма общ план, няма обща воля за решаване на проблемите", убедена е Кунева.

"Много е съсипваща оценката, че от ЕК не ни вярват, че ще направим нещо към по-добре през следващата година, каза тя. Няма никаква връзка помежду правителствата, управлението е "една пунктирана линия", убедена е Меглена Кунева.

Водещи новини

Още новини