Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите

Булфото (архив)
share

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви в "Говори сега" служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем", заяви той.

Министър Шишков: Ще проверим Северната скоростна тангента на София със скенер

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са нови конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

"В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 години не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети. Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати", каза още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към тол-системата.

Регионалният министър призова гражданите, които искат да участват в европейската програма за саниране, да не се притесняват от изискването за 30% намаляване на разходите за отопление след ремонта.

Николай Нанков: От 1 април България остава без пътна поддръжка

Особено сградите в незадоволително състояние ще имат голяма ефективност след санирането и такъв проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени проекти, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - проектът, освен че ще покаже за нас, за да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи", каза Шишков.

Водещи новини

Още новини