Ивайло Мирчев разкри каква цел преследват от ДБ

Нова тв
share

Целта, която преследваме с обединението с „Продължаваме промяната“ за изборите на 2 април, е да сме първа политическа сила и да получим първия мандат. Това каза депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в ефира на Нова телевизия.

Попитан възможно ли е към тях да се присъединят и НДСВ, той отговори, че те имат малко по-различна роля на тези избори – да отнемат гласове от определени партии.

„Не ме интересува НДСВ, а страната и да си изпълним целите. Може да възкръсват каквито си искат политически зомбита“, каза той.

„Лансираме само идеята да сме първа политическа сила, но с ясното съзнание, че няма да имаме 121 депутата. Но след това ще е много трудно на ГЕРБ да обясни на избирателите си защо не ни подкрепят и не искат да има правителство. Само защото някой не харесва някой не е причина да ходим отново на избори“, обясни депутатът от ДБ.

Христо Иванов: Целта ни е първият мандат

Мирчев е категоричен, че искат да вземат управлението на страната и да не допуснат ГЕРБ да се върнат на власт, защото това ще е вредно за страната.

 

Водещи новини

Още новини