Пеканов разкри дали размишлява върху възможността да е следващият премиер

Булфото (архив)
share

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви в отговор на журналистически въпрос, че не е размишлявал дали би приел покана да е премиер в евентуално следващо служебно правителство.

В момента съм се съсредоточил по доста тежки теми, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, добави Пеканов.

Коментарът си той направи пред журналисти в Сливница, където участва в церемонията, на която беше дадено началото на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк - Драгоман. 

На въпрос дали е обсъждана негова евентуална кандидатура за премиер, Атанас Пеканов отговори, че не би коментирал спекулации.

България в момента си има един чудесен министър‐председател. Аз го познавам отдавна и работя страхотно с него, допълни вицепремиерът.

Донев към именика Пеканов: Без значение дали си вицепремиер или премиер, пази се от коментатори

Той пожела успех на „БСП за България“, които получиха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на 16 януари.

Президентът е преценил, че те имат най‐добър шанс да съставят правителство. Гледаме днес към срещата на лидерите и какво ще излезе от нея, каза още Пеканов.

Водещи новини

Още новини