ПП върна неизпълнен мандата на Радев, президентът с изненадваща молба към тях

Novini.bg
share

При връчването на мандата обсъдихме вашите виждания за подхода и шансовете за съставяне на правителство. Обсъдихме също така и целите от вашата декларация, която обаче не се случи в българския парламент. Това заяви президентът Румен Радев при връщането на неизпълнения мандат от страна на акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната".

,,Връщам папката с неизпълнен мандат. За съжаление списъкът с национални цели и приоритети не получи достатъчно политическа подкрепа, но смятам, че това усилие си струваше. Дискусията накъде трябва да се развива България в следващите години тепърва предстои. Това е въпрос за бъдещето на нашите деца, внуци и как и къде искаме да живеем'', коментира от своя страна акад. Денков.

Кандидатът за премиер на ПП акад. Николай Денков връчи обратно неизпълнения втори мандат на президента Радев на "Дондуков" 2 ( Снимка: Булфото)

Вчера вашите коалиционни партньори и съюзници от "Демократична България" заявиха, че единственият начин да се състави правителство с третия мандат е ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос, призова държавният глава, на което акад. Денков се съгласи.

ПП връщат на Радев неизпълнен мандата за правителство днес

Водещи новини

Още новини