Ген. Атанасов: Тече огромно противоборство между старите задкулисни сили и новите реформаторски партии

БНТ
share

Вторият мандат още не е връчен, но "Продължаваме промяната" (ПП) заслужават поздравления, че вече излъчиха кандидат за премиер. Видяхме се и обсъдихме програмната декларация, която ПП мислят да подложат на гласуване в пленарна зала. Те са я предоставили и на другите парламентарни сили. Ние, както винаги, ще бъдем конструктивни. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов, който коментира темата за втория мандат и правителство на малцинството. 

"Създаде се огромно напрежение около промените в Изборния кодекс. Трябва да се успокои малко обстановката и тогава да се взима решение, защото наистина промените бяха чудовищни. Бяха премахнати изцяло машините и се върна хартиената бюлетина, за която има толкова много компрометиращи примери назад във времето. На всички е ясно, че държавата има нужда от политическо спокойствие и редовно правителство, но в момента в НС тече едно противоборство между старите задкулисни сили и новите реформаторски сили. В проектодекларацията на ПП не видях да има текст за хартиената бюлетина", разкри той.  

Атанас Атанасов (ДБ): Разчитам, че Николай Денков има план

"Ако мандатоносителят си осигури подкрепа от ГЕРБ, нека да я приеме. Не искам да коментирам предварително. Няма как да коментирам и персоналния състав на един евентуален бъдещ кабинет. Акад. Денков е достатъчно умен и кадърен човек и съм сигурен, че ще търси подкрепа, за да се формира мнозинство. Няма нищо общо в ситуацията между акад. Денков и проф. Габровски. Първият мандат беше някакъв опит да се представи гражданска и експертна канидатура. Аз съм убеден, че Борисов от самото начало работеше да не се реализира първия мандат", завърши ген. Атанасов. 

Водещи новини

Още новини