Гьоков: Един политически кабинет носи по-голяма отговорност, отколкото един експертен

Булфото (архив)
share

Ще разговаряме с „Продължаваме промяната“ за подкрепа на втория мандат. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Георги Гьоков. 

Ще търсим подкрепа по традиционните наши политики – минималната работна заплата, майчинство през втората година. Като цяло социалната политика, която води БСП. Когато бъде връчен втория мандат на „Продължаваме промяната“ те ще преценят с кого да водят разговори, кого ще търсят за подкрепа. Ние още в началото на този парламент заявихме, че няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ще разговаряме с всички останали. Дали ще получат нашата подкрепа зависи дали по време на разговорите ще припознаят нашите традиционни политики в социалната сфера, в икономиката, отбеляза Гьоков. 

Третият мандат няма да го коментирам, защото нямаме решение на колективните органи. Ако бъде връчен на БСП ще бъде решено от Националния съвет. Моето лично мнение е, че един политически кабинет носи по-голяма отговорност отколкото един експертен. Видяхте какво се случи с така наречения експертен кабинет с първия мандат на ГЕРБ, допълни още депутатът от БСП. 

Асен Василев: С ДБ ще представим кабинет на малцинството

Той отказа да коментира решението на президента Радев за налагане на вето на част от промените в Изборния кодекс преди да се запознае с мотивите. 

Водещи новини

Още новини