Николай Нанков (ГЕРБ): ПП трябва да се засрамят и да поемат своята отговорност

share

Настимир Ананиев бе внесъл доклад да се изплащат на 100% сумите по възлагания преди да са изпълнени. Добре, че тази глупост не се прие. ПП трябва да се засрамят и да поемат своята отговорност. Това заяви в кулоарите на НС Николай Нанков от ГЕРБ, предаде репортер на novini.bg, по повод решението на КС, което постанови като противоконституционно решението на миналия парламент АПИ да плати само половината пари на пътните строители. Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

Александър Ненков заяви, че в игри и закачки 8 месеца са ни управлявали некомпетентни хора и в ущърб на държавата. Конституционният съд казва, че НС не може да се меси в изпълнителната власт.  Пътищата са ни абсолютно неподдържани, а моралната отговорност не топли българските граждани. Това, което е оставено след управлението на Бойко Борисов - нищо не е мръднало и нищо не е направено, отсече той.

Настимир Ананиев: ББР е голяма болка за ГЕРБ

"Едни от бившите коалиционни партньори си казаха на какво им намирисва това решение - да бъдат държани в шах строителните фирми и да бъдат притискани. И да ходят в нечии адвокатски кантори. Това не са наши думи, на бившите коалиционни партньори, като един от тях е Йордан Караджов. Пълен документален хаос е било и приоритизирането на кои фирми да бъде платено", допълни Нанков.

Ненков се обърна към журналистите и каза да попитат Настимир Ананиев за списъка с фирми на които трябва да се плаща 100%, на някои вече им е предварително платено, на някои да се плати на 50%. Да каже той кой му е дал списъка, приканиха от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини