Надежда Йорданова: ДБ ще направи всичко възможно да няма нови избори

Кадър - Нова телевизия
share

"Отговорността за формиране на правителство е на мандатоносителя. Очакваме да видим ГЕРБ какво ще нарпавят, но ДБ няма да подкрепят правителство с техния мандат. Очакваме ПП с втория мандат да предложи формулата".  Това заяви бившият правосъден министър и настоящ депутат от "Демократична България" Надежда Йорданова пред Нова телевизия. 

ДБ ще направи всичко възможно да не се стигне до нови избори, но не на всяка цена, каза тя. 

Йорданова от ДБ: Този процес на промени в Изборния кодекс набързо и "на тъмно" трябва да спре

Според Йорданова действията на държавния глава Румен Радев да забави мандатите за съставяне на правителство са рационално решение.

По време на срещата на ДБ с президента от формацията ще настояват Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс между първо и второ четене. Взривиха се всякакви възможности за постигане на консенсус. Трябва да се намери институционален изход от скандалната ситуация - да се оттеглят законопроектите за промени в Изборния кодекс и да започнат спокойни дебати във Времнната комисия за промени в Изборния кодекс, обясни Йорданова. 

По думите ѝ дебатът не е просто за машина срещу хартия, а как да се организира изборен процес, в който обществото да има доверие.  ПП и ДБ ще издигнат обща кандудатура за местните избори, но Надежда Йорданова не каза кой ще е техният кандидат. 
 

Водещи новини

Още новини