Владислав Панев: При смесено гласуване контролираният вот може да бъде много по-голям

БНТ
share

Връщането на хартиените бюлетини е голям риск за страната. Това каза депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Панев отбеляза, че при машинен вот купуването на гласове и недействителните гласове са значително по-малко.  

По думите му при смесено гласуване контролираният вот може да бъде много по-голям. И добави, че контролираният вот при машинно гласуване е много по-малък. 

В момента доверието между партиите е нарушено. Диалогът между експерти може да доведе до промени в Изборния кодекс. Затова настояваме за създаването на временна комисия. Догодина може и да няма парламентарни избори, което ми се струва много малко вероятно, но ще има местни.  И феодалния модел трябва да бъде разрешен. България не е София, Пловдив и Варна, а е над 260 общини, добави още Панев. 

ПП и ДБ към БСП: Демонстрирахте пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС за връщането на хартиения вот

Депутатът от „Демократична България“ припомни, че тази седмица партията е провела среща с ГЕРБ по важните за страната въпроси. 

Според него е риск България да остане без нов бюджет, затова „Демократична България“ настоява служебният кабинет да внесе предложение. 

Панев предложи да бъде съставен пак между между парламентарните групи, от поне 121 депутата, за бюджета. 

Той коментира и преговори с БСП за съставяне на правителство. 

С БСП проблемът не е само хартиената бюлетина. Нали помните 202 г. как Корнелия Нинова защитаваше машинното гласуване. С БСП проблемите са доста по-сериозно. Хартиените бюлетини няма да бъдат залог за правителство. Месец и половина след избори все още няма връчен мандат, разбира се, че все още стои въпросът за съставяне на правителство, посочи още Панев. 

Президентът Радев кани на консултации „Демократична България“

Водещи новини

Още новини