Калоян Паргов: Третият мандат ще бъде или за БСП, или за „Български възход“

Нова нюз
share

Хубаво е че се заговори за местни избори, защото от е непрекъснатите парламентарни избори се заговори за проблемите на местната власт, която е най-близо до хората. От няколко месеца мислим по този въпрос, наблюдаваме и останалите играчи. Виждам, желание за голямо дясно обединение. Това каза общинският съветник от БСП Калоян Паргов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

По думите му в голямото дясно обединение за местните избори липсва един основен компонент – ГЕРБ. И добави, че ако от „Продължаваме промяната“ искат да се легитимират ще се наложи да издигнат самостоятелни кандидати, тъй като това ще бъде тяхна емблема в основните градове, каза още той.

Паргов коментира и кандидатурата за кмет на столицата за местните избори догодина. 

Има образ, контур за кандидат. Полът няма значение. Кметът на София трябва да бъде или архитект или строител. Практиката показва, че най-добрите кметове са били архитекти или строители, допълни общинският съветник от БСП. 

БСП изключи Добрев и Паргов от участие в Националния съвет

Паргов обяви, че няма да се кандидатира за кмет на София.  Това е последният ми мандат като общински съветник. Доста дадох от своя съзнателен живот и мисля че е време да се оттегля от това поприще, категоричен бе Паргов. 

Той коментира и третият мандат на президента за съставяне на правителство. 

Президентът не дава никакви знаци в тези консултации, той проучва намеренията. Всеки един отговаря на един и същи тип въпроси. Най-важният въпрос към БСП ако получи  мандат – какъв тип правителство ще сформира, какъв тип политика ще води и кое ще бъде най-важното. Основното за този парламент, освен да състави правителство, е да се разберат дали служебното правителство трябва да направи бюджет. Ако БСП получи този мандат ще успее ли да получи подкрепа за това, което ще предостави като политики, основно в социалната сфера. Ако президентът иска да има правителство трябва да му стане ясно коя партия има най-големи шансове да се доближи до тази цел. Очевидно той иска да има правителство. Нека изчакаме до край консултациите, за може да видим отзвука, отбеляза Паргов. 

Стефан Янев представи своя план за третия мандат

Според него Радев ще връчи третият мандат за съставяне на правителство ще бъде между БСП и „Български възход“. 

Изключва се благодарността към БСП и изключвайки, че Стефан Янев беше част от неговия екип. БСП е най-старата партия. По отношение на Янев неговия рейтинг и премиерстване му постави добра основа, посочи още Паргов. 

Водещи новини

Още новини