Божанов: От ДБ сме готови да подпомогнем ПП за кабинет на малцинството

Кадър: БТВ
share

Още миналата седмица казахме, че е време да мислим за местните избори, които са след година. Нашата позиция е, че трябва да имаме общи кандидати с ПП, за да постигнем максимален резултат. Трябва да седнем да обсъдим приоритетите и кандидатите. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV Божидар Божанов от "Демократична България" (ДБ).

На въпрос за шансовете за излъчване на редовно правителство Божанов коментира, че му е трудно да прогнозира какви са шансовете, но ясно подчерта, че първият мандат на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от ДБ.

Кирил Петков: С ДБ ще имаме общи кандидати за местния вот

Вторият мандат с ПП ще го подкрепим и ще им помогнем за правителство на малцинството, посочи депутатът.

За връщането на хартиената бюлетина Божанов заяви, че от ДБ предлагат създаването на преброителни центрове.

ДБ предлага въвеждането на преброителни центрове за броене на бюлетини

Това са едни по-големи преброителни комисии и там ще се броят бюлетините пред камери, журналисти, наблюдатели, застъпници, което ще предотврати умишленото инвалидиране на бюлетините, обясни смисъла от тях Божанов.

По думите му засега от ГЕРБ, БСП и ДПС са по-скоро против въвеждането на такива преброителни центрове, но все пак изрази надежда те да се реализират за местните избори догодина.

Румен Гечев (БСП): ПП са ни обидени заради хартиената бюлетина

Бившият министър на електронното управление отхвърли твърденията в публичното пространство, че машините за гласуване могат да се манипулират.

Това са безпочвени обвинения, които подкопават доверието в изборния процес. Докато колегите от ГЕРБ обясняват как трябва да се върне това доверие, техният лидер излиза и казва как машините се "пипат", обясни Божидар Божанов.

Той призова да се работи за повече доверие в машините, които разрешават проблемите с недействителните бюлетини.

Андрей Райчев за връщането на хартиената бюлетина: Абсолютна идиотщина

Бюлетината сама по себе си не е проблем, проблем са процесите около нея, уточни на финала на разговора Божанов.

Водещи новини

Още новини