Тома Биков (ГЕРБ): Няма как да стоим и да мълчим за очевидните провали

Кадър: БНТ
share

За съжаление ние сме във фаза, в която голямата новина е, че сме се срещнали. С „Продължаваме промяната“ (ПП) имаме много сериозни разминавания по темата с бюджета. В парламента има възможност да се постигат големи мнозинства и то по важни въпроси. От срещата ни с ПП разбрах, че Асен Василев е силен в маркетинга, но слаб като финансист. Ние не сме склонни да се занимаваме с маркетинг в тази ситуация. Не сме склонни да приемаме всяко нещо на някого, само защото той се е сметнал за интересен. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„След днешните срещи стана ясно, че ПП са се запецнали на техните 16 точки. Ние не можем да се договорим за тези точки, защото те не изчерпват нищо. Нужна е програма“, посочи той.

Как да подкрепим някой, който не иска нашата подкрепа. И какво да подкрепим?, пита се Биков.

Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и президентът да кажат на хората, че няма да има увеличение на пенсии и заплати

„Ние сме готови да направим компромиси. Не сме толкова меркантилни, за да броим мандатите. Големият въпрос е може ли да се даде концепция за излизане на кризата. От другата страна имаме едни щастливи хора. Ние не сме дошли тук за малко и няма да направим компромис с нормалността. Благодарение на липсата на нормалност, сме в тази ситуация“, заяви Тома Биков.

„Полагаме усилия, за да се променяме. Ако нещо не се променя, значи че е умряло. Ние сме жива партия и се развиваме“, увери той.

„Не обвиняваме Иван Демерджиев, че два месеца не е оправил нещо на границата. Бойко Рашков носи огромна отговорност за провала на МВР през последната година и половина. Върнаха се 90-те години. Той беше зает да се разправя с ГЕРБ. Винаги е имало каналджии, но те се държаха по друг начин. Те усещат нестабилността. Няма как да стоим и да мълчим за очевидни провали“, категоричен бе Тома Биков.

Водещи новини

Още новини