Даниел Лорер: Дойде началото на края на ГЕРБ

БТВ
share

Днешното заседание беше лечебно и терапевтично, защото още от първия ден излезе конфликтът, който беше и по време на предизборната кампания. Стана ясно, че първата политическа сила е първа, но това е началото на нейния край, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер, след като на първото заседание на 48-ото Народно събрание за първи път в най-новата ни история изборът на председател на парламента се провали. Заседанието беше прекратено по искане на ГЕРБ и ще продължи утре в 10 ч. 

Многократно сме призовавали ГЕРБ и Борисов с някакво признаване на факта, че всичко което се е случвало в България през последните 12 г. е било под техния надзор. Това би било началото на компромиса, който отключва случващото се днес в парламента. Убеден съм, че на ГЕРБ не им е приятно какво дължат на България за изминалите 12 г., но това е началото на всеки лечебен процес, заяви Лорер.

Днес се видя, че най-голямата политическа сила е достатъчно малка, за да не може да си осигури мнозинство, тя беше самотна днес в парламента, посочи депутатът от ПП.

Безпрецедентно: Депутатите не успяха да изберат председател на НС дори и след 4 опита

Отговорността да направят председателското място тяхно е на ГЕРБ. Оттук до утре ще продължим активно да мислим как можем да отключим тази институция. Ще има совалки с бившите ни коалиционни партньори. За нас е приоритет отключването на парламента, защото без това не може да се случат важните неща в Народното събрание, като например приемането на бюджета, коментира Даниел Лорер.

Той уточни, че не вижда шанс за правителство с първия мандат. Попитан дали ПП ще се опитат да съставят правителство с втория мандат, Лорер каза: "Изключтелно тежка задача, но ако се стигне до втори мандат, ние няма да бягаме от отговорност и ще подходим много внимателно към това да съставим мнозинство".

Водещи новини

Още новини