Емануил Йорданов: Гешев говори като политик

Булфото
share

От случая в столичния квартал "Факултета" не можем да правим големи обобщения за реда и закона. Бих го окачествил като битов скандал с трагичен край. Това каза пред БНР Емануил Йорданов, адвокат, бивш министър на вътрешните работи. 

Според него включването на главния прокурор Иван Гешев в случая е сигнал за негово желание за политическа кариера:"Той говори като политик. Едва ли не са виновни лошите политици, които си позволявали да критикуват главния прокурор. Аз искам да чуя той какво е направил от момента, в който е станал главен прокурор. И с какво е допринесъл за намаляване на престъпността. Някой трябва да му напомни, че не е почетен гост на държавата, а висш държавен служител с отговорности. Но конституционната рамка на неговия статут му позволява да прави и говори каквото си иска". 

След фаталния инцидент: Гешев се срещна с представители на таксиметровите организации

Йорданов допълни, че все още няма реформа, която да е подобрила състоянието на МВР: "Цялата отговорност остава анонимна. Можем да си измием ръцете с някого, но останалите по веригата остават скрити в сянка". 

Според него юрист, който познава наказателното право, би бил добър вариант за бъдещ министър на вътрешните работи. 

Водещи новини

Още новини