Тома Биков за ПП: Те са абсолютно сбъркани и не трябва да управляват страната

Нова тв
share

"Най-големият риск, който може да съществува това е Кирил Петков да бъде премиер. По-голям риск от този няма. Ние не искаме да управляваме с тях". Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова тв.

"Предложихме им разговор, не управление, аз лично не ги искам изобщо в бъдещето управление. Иначе с третия мандат всичко може, но то няма трайно да реши политическата криза. Ще направим усилие до последно да приключим още с първия мандат", обясни той.

Лично за себе си той беше категоричен, че няма да подкрепи кабинет на „Продължаваме Промяната”. „Не знам партийната позиция. Тези хора са некомпетентни. Те са абсолютно сбъркани и те не трябва да управляват страната. ПП е една радикализирана левица. Тези хора трябва да бъдат въдворени с усмирителна риза за известно време, за да се успокоят и да почнат да бъдат полезни”, каза още депутатът в 47-ото НС. 

"Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление", добави Биков.

Делян Добрев: За да има кабинет, той трябва да е с участието на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”

"Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата... Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие", категоричен е Тома Биков.

Водещи новини

Още новини