Кирил Петков: Продължаваме стъпките в социалната политика

share

"Продължаваме промяната" се срещна с граждани във Велико Търново. Съпредседателят на партията Кирил Петков заяви, че те искат да продължат стъпките в социалната политика и образованието от детската градина до университета да е преоритет.

"Не искаме да се сме ограничени във връзка с газа, затова краят на септември е ключов момент и от това ще се зависи цялата следваща година. По-важното е, че в момента се събираме и с възрастните граждани във Велико Търново, защото социалната ни политика трябва да остане основен приоритет".

Това заяви от Велико Търново бившият премиер Кирил Петков.

Денков коментира ще има ли затваряне на училища и дървени ваканции

"През последните 7 месеца направихме първите стъпки: повишихме пенсиите, направихме детските градини безплатни, спряхме корупционния канал за отровни храни на Капитан Андреево", добави още той.

"Имаме разногласия по договора и трябва да сме сигурни, че газта няма да бъде спряна. Господин Добрев не може да смята добре очевидно", Не трябва да зависим от договора за Газпром",заяви Асен Василев.

Кирил Петков добави, че именно заради драмата с газа е подал иск срещу Бойко Борисов и че се надява силно той да бъде осъден: "За да живеем в независима и богата България, не можем да се върнем назад към старите политики на прехода и никога няма да влезем в коалиция с ГЕРБ и Борисов и призоваваме и другите партии да заявят същото".

"Нито Америка, нито Митрофанова, могат да ни кажат какво да правим", поясни Петков.

Той е категоричен, че в "Продължаваме промяната" няма задкулисие.

"Следващото нещо, което обещаваме, е работеща антикорупционна комисия", каза още Кирил Петков.

Той разговаря с част от възрастните гражданите на Велико Търново, които бяха доволни от промените, които постигнаха от партията в последните месеци и благодариха за пенсиите.

Водещи новини

Още новини