Божанов: Ако ПП и ДБ имат 121 гласа, коалиция между тях е най-логичното нещо

Нова нюз
share

„Изборният кодекс предвижда да има експертни звена към ЦИК, но тя не е създавала такива. Като министър, аз предложих в актуализацията на бюджета да се предвидят повече средства за ЦИК”. Това каза Божидар Божанов от „Демократична България”, бивш министър на електронното управление, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

7 млн. лева ще струва на данъкоплатците външна фирма да извърши необходимите софтуерните промени на машините през октомври, вместо това да бъде направено от държавни служители, обясни още Божанов.

Ананиев от ПП: Подобряването на стандарта на живот минава през борбата с корупцията

„Спрямо предишния резултат от 6%, социологическите проучвания ни дават ръст - малък, но траен ръст на възстановяване на гласоподаватели. ПП се определиха като център и го показват, така че нямаме никакви притеснения относно това. БСП беше възможният партньор за антикорупционна коалиция през декември. По доста теми успяхме да постигнем съгласие. За съжаление, избухна войната в Украйна и това промени линиите на разделение в българския политически живот. Ако ПП и ДБ имат 121 гласа, коалиция между тях е най-логичното нещо. Част от десните избиратели предпочетоха Румен Радев пред кандидата на ГЕРБ по антикорупционни причини”, коментира още Божанков.

Водещи новини

Още новини