Любомир Каримански (ИТН): Не сме свалили кабинета

Кадър: БНТ
share

"Не сме свалили кабинета. Ние гласувахме за това, че икономически и финансово страната като цяло не се води към намаляване на инфлацията и намаляване на обедняването на населението. Това е факт. В момента българинът обеднява с по-бързи темпове. Кое предадохме? Нима когато имаме двоен стандарт не е предателство, което те правят". Това заяви доскорошният депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Трябва Слави Трифонов да попитате защо не си е подал имуществената декларация. Това, което е решил може да бъде укоримо морално или наказуемо, тъй като не е спазил определен закон. И най-вероятно той ще бъде наказан, ако не е спазил нещо. Не мисля, че има какво да крие. Всеки е отговорен за действията си. Аз лично съм подал всичко онова, което сами искали", добави той.

Антикорупционната комисия отговори на Слави за неподадената му данъчна декларация

"Няма реваншизъм от страна на служебния кабинет, а по-скоро прагматичност и те го показват с всички свои действия досега. В един момент партиите говорят как целта на служебния кабинет е да проведе едни честни избори, а в друг момент казват: "Ние оставихме те да сключат договорите за останалите танкери с газ и т.н." Кое е истината от всичко?", пита се той.

"В почти всички министерства концентрацията беше към един вицепремиер и това е министъра на еврофондовете и на финансите. Нашият министър в енергетиката нямаше последната дума", заяви Каримански.

Водещи новини

Още новини