"Атака": ГЕРБ насаждат туркофилия в България

Булфото
share

По време на парламентарния контрол от "Атака" категорично се обявиха против повишаването на цените на тока. Десислав Чуколов заяви, че когато цените се повишават, в залата трябва да идва премиерът Бойко Борисов и лично да оповестява това, а не да праща шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев да го прави.

Чуколов засегна и темата за подкрепата на България за членството на Турция в Европейския съюз. "На среща с турския министър по европейските въпроси Егемен Багъш външният министър на ГЕРБ Николай Младенов е дал пълното уверение на Турция, че й даваме пълна подкрепа за членство в ЕС. Кой му е дал мандат за това - българският народ или Бойко Борисов? Ние искахме това да се реши с референдум, но в тази зала нашето предложение беше отхвърлено. Багъш е казал, че в Турция има 200-годишна демокрация - много "демократично" са постъпили с българите в Батак или при арменския геноцид", заяви Чуколов.

"Този министър идва в България като в нововъзстановената Османска империя сред туркофилията, насадена от ГЕРБ - в държава, в която културният министър говори на турски и псува под държавния ни герб. Турците са съседен народ, трябва да имаме добри отношения с тях, но между двете държави има неразрешени въпроси, които политиците ни засегнат", каза още депутатът от "Атака".

Водещи новини

Още новини