Министър Демерджиев коментира трагедията в Рогош: Тук времето ни изпревари!

Булфото
share

Тук времето ни изпревари. В конкретния случай отчитам превенцията като слабост. Това пък обаче контрастира с изключително бързите и професионални действия на пловдивската полиция, включително с издирването и задържането на извършителя. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"Има много да се работи по превенцията. Говорим например за подобни стари тлеещи конфликти, които не са от вчера. Да се извършват проверки, да се намират и изземват подобни оръжия, които могат да послужат за престъпления като това в Рогош", каза Демерджиев. 

Две обвинения за задържания за тройното убийство, той се укривал въоръжен при майка си

Служебният министър посочи, че се проверява дали до момента има сигнали в полицията за вражди и конфликти във въпросното семейство и роднини.

"Мен ме интересува дали е имало и дали е работено активно по тях. Ако се окаже, че полицейско бездействие е спомогнало за този конфликт, ще има наказания", категоричен бе министърът на МВР. 

По думите му, полицията ще продължи да охранява на място в Рогош. Предприети са всички мерки за поява на нови конфликти. 

Демерджиев изрази задоволството си от съвместната работа на полицията и прокуратурата. Това направи и Борислав  Сарафов, заместник на главния прокурор, който също бе на място в Рогош. 

 

Водещи новини

Още новини