Свиленски от Бузлуджа: Мнозинството, което не иска да има парламент, а хаос и разруха, победи

share

За съжаление мнозинството, което не иска да има парламент, а хаос и разруха, победи. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски от връх Бузлуджа, където партията се събира на традиционния си събор, предава bTV. 

131 години от началото на организирано социалистическо движение, 131 години БСП, 131 години борба за ценностите – мир, справедливост, равенство. Ценности, които за съжаление през всичките тези години не можем да постигнем. Затова има и БСП, затова има тази подкрепа от хората, за да могат тези идеи да бъдат реализирани, каза той.

Социалистът допълни, че това място зарежда и мобилизира левия електорат и е най-доброто място да дадат старт на предстоящата предизборна кампания.

Важното е, че имаме какво да кажем на хората, да им покажем какво свършихме за 7 месеца. Имаме резултати, с които можем да отидем и при младите семейства, и при учениците, и при децата, при възрастните хора и това ще бъде отчетено. Няма как да не отбележа безплатните ясли и детски градини, данъчното облекчаване от 600 лева за една дете, преизчисляването на пенсиите, подпомагането на бизнеса, енергийната помощ от 100% над 250 лева за мегаватчас, посочи Свиленски като постижения на БСП в този кабинет. 

Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората

Той припомни, че левицата само преди три дни предложи 6-месечна програма за излизане от кризите.

Според него, нарушената комуникация и скандалите в това Народно събрание ще останат за вътрешна сметка на партиите в 99-ото правителство, а за хората ще остане като най-социалното правителство, което само за година осигури 22 млрд. лева бюджет за социална политика.

По думите му е факт, че от първия ден на това правителство то започна да получава критики от президентската институция - такива, каквито Борисов за 4 години не е получил взети заедно.

Ние отидохме да върнем мандата и получихме обвинения, че оставаме държавата в хаос", припомни Свиленски и допълни: "Ние уважаваме институциите и БСП не е прекрачила границите. Но БСП няма да мълчи. Когато се посяга върху постиженията и усилията ни, ние винаги ще си отстояваме позициите“.

Водещи новини

Още новини