Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората

  • 30 юли 2022 09:12

  • 2713
  • 27
Корнелия Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността и неравенствата. В момент, в който всеки лев е ценен за България, за да си помогнем на народа и на икономиката, е изключително неразумно да се договарят пари за нови 8 самолета F-16, при положение, че още не сме получили и старите. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в пост във Фейсбук. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа. Подходихме много отговорно, бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха помежду си. Не го направихме само на думи, а изготвихме програма, предложихме 79 закона на Народното събрание, за да сме сигурни, че има мнозинство. Подходихме разумно и мъдро. В последната година БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се промени и от партия, с която никой не е искаше да разговаря, се е превърнахме в единствената партия, която можем да говори с всички. И го направихме водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци. За всяко семейство предстоят изпитания през зимата. Така че отиваме на Бузлуджа с чувство за държавническо и отговорно поведение, в опит да направим редовно правителство и да има редовен парламент, който да даде стабилност и сигурност, посочи Нинова. 

По думите и истерията в последните дни за връщането на мандата е абсолютно изкуствено създадена.

Миналата година държахме мандата 11 дни и всички ни молеха да го държим още, за да приемат необходимите закони. Тази година го върнахме на 10-ия ден. Тоест Българската социалистическа партия не е нарушила Конституцията и на милиметър. Що се отнася до КЕВР - миналия петък в парламента, разбирайки какво се задава с отмяната на решението за избор на председател на КЕВР, свикахме парламентарните групи от четирите партии. Поставихме им абсолютно отговорно въпроса и им казахме, че това е хаос, колапс за икономиката. Кажете какво ви е необходимо като време? Последва вълна от агресия, обиди, нападки. ГЕРБ и ДПС остро, яростно и саркастично се отнесоха към този въпрос и казаха, че не наша работа и да връщаме мандата. Премислиха и два дни по-късно намериха решение, макар че и то е спорно, добави още тя. 

Томислав Дончев (ГЕРБ): Правителството се самосвали, то беше абсурдно, като конструкция

В днешния ден депутатите заслужават поздравление. Във вторник, като министър на икономиката и индустрията, поставих остро въпроса за епидемията от райски газ, която убива децата ни. Това не е моя работа, но с ресурсите на Министерството на икономиката и индустрията – КЗП – мобилизирахме всички сили, за да спрем временно продажбата, докато тя бъде забранена със закон. И внесохме такова предложение. В петък вече има решение на комисия и две четения в зала и законът е факт. Това е най-бързо приеманият закон в политическата история. Е, заслужаваше ли си да държим мандата още две дни и парламент са реши този въпрос?, коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Според нея е имало шанс за трети кабинет и точно, защото е имало такъв шанс, ГЕРБ и ДПС дръпнаха “Има такъв народ“ от преговорите, за да провалят този шанс.

Имаше управленска коалиция, която свърши най-важната задача, която си постави – да преведем България през тежките зимни месеци. Направихме го, като подкрепихме икономиката и я стабилизирахме, заделихме 22 млрд. за помощ на семейства и домакинства. Имахме и слабости и това е не добрата комуникация между нас. Случваше се “Продължаваме промяната“ да обявяват решения, за които останалите партньори не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се налагаше след това да гасим пожари. Това беше грешка и в преговорите сега се опитахме да я поправим и се разбрахме за нов начин на работа на коалицията – предварително обсъждане и тогава обявяване на решенията, каза още Нинова. 

Тя заяви, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са имали ясна позиция, както за Северна Македония, така и за изгонването на руските дипломати, която "взе главата на Кирил Петков като премиер". 

По тези въпроси, по които имахме различия, сме били много ясни и категорични. Но в тези кризи, които връхлетяха България една върху друга, ние постигнахме най-важното – стабилизирана икономика, която за първи път получи признание в Европа. Европейската агенция Евростат ни сложи на първо място по индустриален растеж, по промишлено производство. Такова нещо в историята на България няма. Икономическият растеж не е от износ на оръжия и на ток. Статистиката много ясно показва какво е – на първо място от повишаване на добивната промишленост, казвам го със съжаление, заради Зелената сделка. Огромен ръст на добив и износ на въглища. На второ място от химическа промишленост, а на трето – от преработка на метали, отбеляза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Не съветвам партньорите и колегите ми да влизат отново в хвърлянето на вини. Достатъчно се хулиха, достатъчно си вадиха лични обиди. Това доведе до този разрив в отношенията. Вини – не, но ясно носене на отговорност, каза още тя. 

В поста си Нинова коментира и закупуването на самолетите F-16. 

За нови 8 F-16, за подготвен инвестиционен разход, министрите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е научихме вчера на Министерски съвет. Едно е темата за нови F-16 да бъде поставена, но друго е да бъдат водени преговори, договаряни цени и срокове на доставки. За това ние научихме вчера на Министерски съвет и затова го напуснахме. В тези кризи, в тази безизвестност какво ще се случи, какво количество газ ще имаме, на какви цени, ще осигурим ли индустрията, ще помогнем ли на домакинствата. В момент, в който всеки лев е ценен за България, за да си помогнем на народа и на икономиката, е изключително неразумно да се договарят пари за нови 8 F-16, при положение, че още не сме получили и старите, уточни Нинова. 

Нинова коментира и думите на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Чисто и открито заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия, да ни обвинява незаслужено, особено за тези 6 месеца, в които направихме всичко по силите си да преведем България и да осигурим спокойствие, посочва в изказването си Нинова. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2713 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
..

2022.07.30 | 14:29

27
Дърта американска подлога вън от Бсп вън от България ти предаде не само избирателите си а цял Народ!!!
..

2022.07.30 | 14:29

26
Дърта американска подлога вън от Бсп вън от България ти предаде не само избирателите си а цял Народ!!!
.

2022.07.30 | 14:29

25
Дърта американска подлога вън от Бсп вън от България ти предаде не само избирателите си а цял Народ!!!
Хората

2022.07.30 | 13:43

24
Тръгваме на избори с приоритет- максимално малко гласове за пъпъ,дъбъ и бъсъпъ
Панчо

2022.07.30 | 13:09

22
Те я плюят тя се мисли роса я роси.
Сандра

2022.07.30 | 13:31

23
Корни, и на мен ми се иска, но на този свят безплатно няма, все някой ще плаща!
червени маймуни

2022.07.30 | 13:08

21
Браво Корно - аферим, ашколсун значи. Успешно съсипа овехтялата си партийка и я сви до един файтон бабета и дЕдовци. сега най вероятно е да не влезете в НС. ти се постара със комсомолски жар да ликвидираш тази Организирана Престопна Група БZП. Хвала ти - машалла ханъм.

2022.07.30 | 13:07

20
Грижа да съсипем хората-не мерси
ПО ЧЕРВЕНИ ПРАШКИ НА ПЛАЖ "БУЗЛУДЖА"

2022.07.30 | 12:30

19
Корнелия на "Бузлуджа" по ЧЕРВЕНИ ПРАШКИ!
абе

2022.07.30 | 11:58

18
много прост народ сме толкова години ни лъжат по един и същи начин ревеме че ни е тежко че сме бедни и пак им се връзваме и им даваме възможност да ни скобът без да на попарват
дон

2022.07.30 | 11:53

17
Тръгваш си за Крушовица никой не я иска тя плещи глупости!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини