Андрей Гюров: Не мога да потвърдя, че следващата седмица ще има номинация за премиер

Novini.bg
share

Не мога да потвърдя, че следващата седмица ще има номинация за премиер. Това заяви Андрей Гюров, председател на парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме Промяната" (ПП), в парламента след въпрос дали ПП имат готовност идната седмица да представят кандидат за министър-председател.

Според него на този етап не е работещ формат четирите формации - ПП, БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ" (ИТН) да седнат заедно на масата за преговори.

Не мисля, че в момента е работещ формат, беше отговорът на Гюров.

Гюров, ПП: Нивото на доверие с ИТН не е високо

На този етап не са водени директни преговори между ПП и ИТН, но от това, което се случва в залата и в комисии, според него, може да се каже, че има някаква конструктивност при депутатите на Слави Трифонов.

Все още програмата за управление не е комплектована, заради постъпилите предложенията на ИТН, които ПП са получили вчера. В момента текат съгласуванията по ресори, до края на деня ще имаме коментари, посочи Гюров.

И добави, че по тях от ПП имат свои коментари, като някои от предложенията намират за неприемливи, но не пожела да конкретизира.

Нинова: Днес взимаме решенията, мандатът не може да се бави повече

Когато съберем коментарите по всички ресори, тогава ще ги обсъдим и съгласуваме с останалите партии, увери председателят на ПГ на ПП.

Той разясни, че това са коментари по същество, които едва ли ще наклонят везните в една или друга посока по отношение на преговорите за правителство.

Водещи новини

Още новини