Радостин Василев след срещата с БСП: ИТН са нанесли редица корекции в програмата, утре ще излезем със становище

БНТ
share

Обсъждахме само управленска и законодателна програма за много кратък период, която да обезпечи нормалното функциониране на държавата. Бяхме информирани за редица корекции, нанесени от ИТН в програмата и се ангажираме утре до края на работния ден да излезем със становище по тях, заяви независимият депутат и министър на младежта и спорта в оставка Радостин Василев след преговорите на напусналите ПГ на "Има такъв народ" депутати с БСП за съставяне на правителство .

От думите му стана ясно, че персонален състав на кабинета не е обсъждан, обсъдено е желанието на ПП за бързо приемане на антикоруцпионния закон и назначението на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

Много скептично настроени сме в искреността, в поведението на ИТН и тяхната диалогичност. Познаваме много добре характера на партията и какво е водещо при нея. Съответно сме предупредили БСП и останалите коалиционни партньори за последиците от втори взрив, предизвикан от същия партньор, заяви Василев.

Христо Иванов: Нарастват шансовете за правителство

Нашите гласове нямат тежест, която да реши ще има ли правителство или не, коментира независимият депутат Иво Атанасов.

Въпросът е трите партии - ПП, БСП и ДБ да се разберат по някакъв начин с един непредвидим и непостоянен коалиционен партньор, какъвто може да е ИТН. Ако успеят, ще имат нашите гласове за всичко, което смятаме, че е правилно, заяви той.

Водещи новини

Още новини