Христо Иванов: Рисковете от това да има избори са големи

Булфото
share

В крайна сметка не може осем месеца, след като сме получили доверието на хората да управляваме, да кажем – не се справяме. Така съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов аргументира мнението си, че страната трябва да има управление. Той каза, че не може да изчислява шансовете за съставяне на кабинет с третия проучвателен мандат, но смята, че рисковете от това да има избори са големи. По думите на Иванов има възможности за управление, но "въпрос е на добра воля, професионализъм", предаде репортер на novini.bg.

Съпредседателят на ДБ каза, че темата за структура и състав на правителството ще бъде повдигната едва след излъчването на кандидат за премиер от „Продължаваме Промяната“ (ПП). „Ако „Продължаваме Промяната“ преценят да излъчат г-н Асен Василев, това за нас няма да е нито новина, нито въпрос. На етапа на първия мандат ние сме преговаряли с него, няма тема за нас“, коментира още Иванов.

ДБ казва позицията си за правителство с мандата на БСП, след като стане ясно името на кандидат-премиера

Днес ДБ ще проведе разговори с „БСП за България“, които получиха третия проучвателен мандат. Консултациите ще бъдат от 14:00 ч. в сградата на парламента. Предстоят срещи на „БСП за България“ днес и с независими депутати. Представителите на левицата вече разговаряха с ПП и „Има такъв народ“.

Водещи новини

Още новини