Ивайло Мирчев от ДБ: В ИТН и ГЕРБ решенията не се взимат в парламента

БНТ
share

"Мярката от 25 стотинки не е достатъчна, това е безспорно. Не може цените на бензиностанциите да бъдат такива. Таван на цената на горивата не е правилно решение, защото някой трябва да даде парите и ако ще излязат от бюджета не е справедливо. Има риск за фалиране на малките бензиностанции, няма към момента решение, Министерският съвет трябва да намери такова", заяви в ефира на БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Андрей Райчев разкри какви са шансовете за нов кабинет

По думите му е необходим оперативен контрол над "Лукойл". "В такава ситуация държавата трябва да защити гражданите си, надяваме се темата да влезе в Народното събрание", допълни Ивайло Мирчев.

Според него следващият парламент ще бъде много по-фрагментиран.

 

Правителство с ГЕРБ не, става въпрос за такова в рамките на четворната коалиция. Нашият интерес е сега да отидем на избори и както показва социологията да имаме 10 депутати повече в парламента, но искаме сега да има правителство в рамките на тази четворна коалиция, следващите избори нищо няма да решат", добави Ивайло Мирчев.

В "Има такъв народ" и ГЕРБ решенията не се взимат в парламента. Това, че премиерът Кирил Петков е комуникирал и е търсил подкрепа от депутати на ИТН е най-нормалното нещо", поясни Ивайло Мирчев.

По думите му третият мандат ще отиде при който реши президентът."Демократична България" сме направили много силна заявка, БСП имат изключително отговорно поведение", каза още Ивайло Мирчев.

 

Водещи новини

Още новини