Борисов отново изтъкна положителните резултати, постигнати от България

share

В Министерския съвет се проведе среща на премиера Бойко Борисов с посланиците на страните членки на Европейския съюз, акредитирани в България, съобщиха от правителствения пресцентър.

По време на разговорите министър-председателят информира висшите дипломати за политическата и икономическата обстановка в страната, подчерта повишаването на усвояемостта на средствата от европейските фондове и нивото на изпълнение на инфраструктурните проекти.

Премиерът Борисов отбеляза положителните резултати, постигнати от България, в областта на управлението на държавния дълг и като цяло по изпълнението на Маастрихтските критерии за конвергентност. По време на разговора министър-председателят информира дипломатите и за усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията. Той благодари за подкрепата от страна на посланиците по отношение на законодателните промени, които правителството на ГЕРБ инициира.

Срещата беше председателствана от посланика на Кралство Дания Н.Пр. Коре Е. Янсон. Участие в нея взе и министърът на правосъдието Диана Ковачева.

Водещи новини

Още новини