Костадинов с историческо припомняне за Македония: Българският национален интерес е основен

Булфото (архив)
share

Ние от „Възраждане“ считаме, че единственото, което трябва да води всеки един народен представител тук, е българският национален интерес. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарната група.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1264

„България да е свободна, независима, обединена и благоденстваща“ е интересът, който трябва да защитават депутатите, смята той.

НА ЖИВО: Първа точка в Народното събрание - Северна Македония

Костадинов призова народните представители да си спомнят добрите примери от историята. Той припомни, че на днешния ден – 24 юни, през 1913 г., се водят „най-ожесточените сражения по време на Втората балканска война“. По време на тази война България се изправя срещу не една, а пет държави, посочи той. Костадинов отбеляза, че страната ни не е сломена от това, че великите сили се изправят срещу нея.

„Към настоящия момент се намираме в ситуация, в която трябва да се обърнем назад, за да видим това, което са правили нашите предци“, посочи лидерът на „Възраждане“.

Декларацията на лидера на „Възраждане“ предшестваше дебата по три проекта на решения за одобрение на предложения от Френското председателство на Съвета на ЕС проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония. В тази връзка Костадинов призова да не се извършва „национално предателство“ и да не се взимат решения, които ще „погребат веднъж завинаги мечтата за българския национален идеал“.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1264

Водещи новини

Още новини