ВМРО блокира дома на Кирил Петков: Не предавай Македония!

БТВ
share

ВМРО блокира дома на Кирил Петков. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1272

Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО протестират тази сутрин пред апартамента на премиера на ул. "Цар Шишман".

Във включване във фейсбук Джамбазки заяви, че не приема отстъпление от българския национален интерес по въпроса за Северна Македония.

Джамбазки попита задочно няколко въпроса: кога ще бъде свикана комисията по външни въпроси, кога ще бъдат разгледани внесените документи - протокола, подготвен от МВнР, френското предложение по темата и т.н.

Колев: Настояваме премиерът да каже своята позиция по френското предложение за РСМ

Подозираме, че тези документи в голямата си част не са съобразени с българския национален интерес, заяви Ангел Джамбазки.

„Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. В момента обаче виждам отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано“, каза още евродепутатът.

„В момента виждаме отлагане, губене на време, тактически ходове с оглед вота на недоверие. Това, че не се разглежда и показва предложението ми говори, че г-н Петков се страхува да го внесе, защото се страхува от ескалация преди вота“, смята Ангел Джамбазки.

На място симпатизанти държаха плакати с надписи "Не предавай Македония". 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1272

Водещи новини

Още новини