Борисов: Уважавам всички народни представители

интернет
share

По думите на Борисов това, че не е присъствал по време на дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството не означава, че не уважава народните избраници и институцията на парламентаризма.

Той подчерта, че отговорът на правителството на нападките от страна на опозицията е реализацията на инфраструктурните проекти и придвижването на проектите за изграждане на мощности за преработка на твърди битови отпадъци и в други градове на страната.

Относно повишаването на минималната работна заплата и пенсиите, премиерът Бойко Борисов посочи, че това ще стане през месец юли, но отказа да се ангажира с конкретна дата.

Той засегна и темата за зелената енергия, като посочи, че енергията, добита от ветрогенератори и соларни инсталации, е многократно по-скъпа от енергията на атомната централа.

„Миналото правителство е подписало договори за строеж на възобновяеми енергийни източници и сега ние в течение на 15 години трябва да изкупуваме тази изключително скъпа за българския потребител енергия”, беше категоричен министър-председателят.

Водещи новини

Още новини