Събев: Изваждаме железниците от килера на българската икономика

Булфото (архив)
share

Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция в Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. 

„България ще е "на релси". Тя трябва да отговори на зелената сделка и да бъде все по-неутрална към природата. Това е основна политика на Министерството на транспорта и съобщенията“, заяви министърът за бъдещето развитие на железопътния транспорт. 

БДЖ сезира прокуратурата за опит за измама с имоти на „БДЖ-Трансимпекс“

„За ужас на хората, които очакваха да развиват още бизнес за сметка на БДЖ, вече няма да стане така. Българските държавни железници се изправят на крака и започват да работят все по-добре“, смята Николай Събев.

Министърът е на посещение в крайдунавския град, където участва в дискусия за възобновяване на проекта за изграждане на градска железница, която да осигурява бърза връзка между централната градска част с района на бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), двете промишлени зони на града, индустриалния парк, както и връзка с град Мартен и други населени места. В разговорите се включи и ръководството на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. 

Министър Събев: Слави Трифонов е просто една политическа кукла

Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна, смята министър Събев.

Той обяви, че всеки ден получава по над 10 сигнала за различни нарушения в поверения му ресор, като се стреми да разглежда всички, с изключение на анонимните. 

„Почтеността задължава. Разчитаме, че все повече хора, най-вече депутати, ще осъзнаят, че сега е моментът България да продължи да прави промяна“, посочи Николай Събев за политическата ситуация в страната. 

По повод на европейския пакет „Мобилност“ за периодичното връщане на камионите до мястото им на регистрация, Събев увери, че усилията на страната ни да се отложи тази мярка и да се намали нейната тежест върху превозвачите няма да спрат. 

Водещи новини

Още новини